DE RIJP - Het zijn spannende tijden voor de cultuursector. Artiesten hebben het moeilijk en podia worden niet gebruikt. Ook het podium in de Grote Kerk in De Rijp stond maanden in de opslag. Aanstaande zaterdag (5 september) organiseert Cartouche voor het eerst weer een voorstelling - met een beperkt aantal plaatsen. En bijzonder: de kaarten zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop. Het optreden verzorgt de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem samen met topgitarist Erwin van Ligten. Ze brengen een ode aan Ramses Shaffy. Het duo is geliefd bij kleinschalige festivals en optredens in binnen- en buitenland. Volgens kenners “schittert Micheline in de kleinere zalen. En zelfs in een intieme bezetting zingt ze de zaal plat”. Nu Cartouche door Corona maar weinig kaarten verkoopt komt deze intieme bezetting goed uit.

In het programma “Zing, vecht, huil, bid…” steken Van Hautem en gitarist Erwin van Ligten het repertoire van Ramses Shaffy in een nieuw, vrouwelijk jasje.Al elf jaar lang vormen de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en Nederlandse topgitarist Erwin van Ligten een geweldig muzikaal duo. Ze gaan naar de kern van een lied en dagen elkaar uit. Het is geen toeval dat hun nieuwe voorstelling Zing, vecht, huil, bid… samenvalt met het tiende sterfjaar van Nederlands meest kleurrijke chansonnier Ramses Shaffy. De Shaffy Cantate, Het Is Stil In Amsterdam, Sammy, Laat Me; ze komen allemaal voorbij.

Corona maatregelen “Cartouche”
Per voorstelling zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar (1,5 m afstand lukt zeker).Van Hautem verzorgt deze avond twee voorstellingen: één om 19.30 uur en één om 21.15 uur.Voor en tussen de voorstelling worden de stoelen schoongemaakt.Als u een kaartje koopt bij een verkooppunt, laat u uw naam en telefoonnummer achter.Als u twijfelt over uw gezondheid, meldt u dat en krijgt u een voucher voor een volgende voorstelling.

Kaarten (€16,-) zijn alleen in de voorverkoop te koop bij DA-drogist Rijkes (winkelcentrum Het Boegbeeld), Pakketje De Rijp (Zuideinde 27) in De Rijp en via www.cartouche-graftderijp.nl (i-DEAL mogelijk).