PURMEREND - Lenneke Ruiten (inwoner van Bergen) en Thom Janssen verzorgen dit concert voor het (pindakaas) ontbijt project voor Stichting SOS Kayamandi in de Taborkerk te Purmerend.


Sopraan Lenneke Ruiten heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een van de meest gevraagde sopranen in haar vak. Ze staat op de grootste bühne van de wereld en heeft een indrukwekkende internationale carrière in opera, concert en lied.

De wereldberoemde sopraan Lisette Oropesa is een bewonderaar van Lenneke Ruiten.

Pianist Thom is als kamermusicus regelmatig te gast op festivals als het Delft Chamber Music Festival en het Internationaal Lied Festival Zeist. Hij is als repetitor verbonden aan het Nederlands Concertkoor, het Groot Omroepkoor en het koor van De Nederlandse Opera en werkte in die hoedanigheid met dirigenten als Haitink, Jansons, Chailly, Haenchen en Brüggen. Ook is hij regelmatig als repetitor betrokken bij solistenrepetities van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Lenneke Ruiten en Thom Janssen zijn een gelijkwaardige en een onlosmakelijke Eenheid.

Voor aanvang van de school lessen ontvangen 1200 kinderen een ontbijt op school, en of er ’s avonds een maaltijd is, dit is niet altijd gewoon en de kosten zijn €600,- per maand.

Zoals “onderwijs een recht is voor kinderen” geldt dit ook “voor een ontbijt”

Sopraan Dieke van Hoften is voor dit concert de gastvrouw

Meer informatie over de doelen: www.SOS-Kayamandi.nl

voor info en tickets of alleen een donatie op de link:

https://www.ticketkantoor.nl/shop/Concert-Purmerend