PURMEREND - Zaterdag 29 februari komt theater WEI naar Purmerend met de voorstelling “Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt”. Voor artistiek leider Shanna Chatterjee en zakelijk leider Terra de Groot extra bijzonder, want beiden groeiden op in Purmerend en zetten hun eerste theaterstappen bij het Nederlands Kindertheater.

Shanna: “Ik ben super enthousiast dat wij nu in Purmerend staan met deze voorstelling, en dat we kunnen laten zien waar we in onze loopbaan in de theaterwereld terecht zijn gekomen.” Terra: “Grappig genoeg kennen Shanna en ik elkaar helemaal niet uit Purmerend. Pas nadat ik ging werken bij Theater WEI bleek dat wij beiden onze wortels in Purmerend hebben”.|

De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T. Van hen leert ze dat je van lezen dom wordt en dat bejaarden gestreken moeten worden om de kreukels uit hun huid te krijgen. Mieke begrijpt er niets van. Waarom is dat zo? Mieke belandt in de ene absurde situatie na de andere, maar de wereld om haar heen is het over één ding eens: Meisje Mieke is gek.

‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ is een voorstelling over een wereld die voor iedereen zo vanzelfsprekend is, maar waarbij meisje Mieke zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Want wie is er nou eigenlijk gek? En wat is normaal? Het script, gebaseerd op het gelijknamige boek van Guus Kuijer, is geschreven en geregisseerd door Shanna en gemaakt in co-productie met Theater Gnaffel. Naast 4 acteurs staan er ook 23 poppen op het toneel.

‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar en speelt zaterdag 29 februari om 19.30 uur in Theater de Verbeelding in Purmerend. Kaartjes à € 7,50/€ 10,50 zijn verkrijgbaar via www.theaterdeverbeelding.nl.