PURMEREND - Zaterdag 28 januari staat de muzikale dans- en muzieksolo Borboletas in De Verbeelding van de uit Kaapverdië afkomstige muzikant/acteur Gery Mendes, ontstaan vanuit gesprekken die Mendes voerde met zijn vader.

Een muzikale dans kriskras door de tijd, langs de liefde, de misère van zijn jeugd naar de vraag: was mijn vader een held of een verrader? Als verhalenverteller en multi-instrumentalist gebruikt Mendes de muziek die in zijn dna zit: zoals morna, funana, batuku, opzwepende West Afrikaanse feestmuziek en natuurlijk hiphop. Mendes: “In the end is het een voorstelling over de liefde, vaderschap, man-zijn, het zwarte gezin en het gezin in het algemeen. Erachter komen wat er echt toe doet in het leven. Het gaat om pure liefde tussen twee mannen die eigenlijk willen zeggen dat ze van elkaar houden, maar dat niet op die manier kunnen.”“Sfeervolle theatersolo, Gery Mendes heeft een sterke podiumpersoonlijkheid. Poëtische teksten, rake details en sfeerrijke muziek.”

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.