PURMEREND - De misschien wel beroemdste Franse filmactrice en seksbom ooit, Brigitte Bardot, in een film van een van de beste Franse filmmakers, Jean-Luc Godard, is een terechte keuze van de serie culturele filmlezingen VISIES OP FILM die we organiseren in samenwerking met Cultuurhuis Wherelant.

Deze klassieker, LE MÉPRIS (vrijdag 12 april, 20:30 uur), wordt omlijst door vier moderne films die er uitstekend mee kunnen wedijveren in kwaliteit en originaliteit. BEAUTIFUL BOY is veel meer dan het verhaal van een junkie in een gezin, COLETTE , alweer een verhaal over een creatieve vrouw die haar werk als dat van haar man verkoopt, is een fascinerend verhaal over de eerste vrouwelijke auteur in Frankrijk, de film ROMA moet een productionele nachtmerrie zijn geweest, maar wat een ongelooflijk knap resultaat en COLD WAR vertelt het verhaal van een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.

Kortom, Filmhuis Purmerend biedt u de komende twee weken vijf zeer verschillende films, maar alle vijf evenzeer het aanzien meer dan waard.