PURMEREND - Cultuurhuis Wherelant start binnenkort met twee nieuwe cursussen voor liefhebbers van interieur en decoratie. Op dinsdagmiddag 25 februari gaat de korte cursus Interieurstyling van start die u een mooie basis geeft om zelf met uw interieur aan de slag te gaan. Op donderdagavond 27 februari begint de cursus decoratietechnieken waarbij u kunt leren om oude spullen een nieuw leven te geven met diverse schildertechnieken.

Een plan voor uw eigen huis
Wat is eigenlijk mijn persoonlijke stijl? Ik zou graag wat meer kleur willen toepassen in mijn huis, maar welke kleuren gebruik ik dan? Ik zou wel een andere indeling willen in mijn huiskamer, maar hoe pak ik dit aan? Hoe creëer ik meer rust in huis? Als u één van deze vragen hebt én daar een antwoord op wilt krijgen, dan is de cursus interieurstyling een aanrader. Deelnemers krijgen een helder beeld over welke stijl(mix) het beste bij hen past. Dit leidt tot een persoonlijk moodboard waarbij afbeeldingen, kleuren en materialen samen ieders persoonlijke stijl weergeven. In het tweede gedeelte gaat men aan de hand van dit moodboard een ideale indeling maken van een ruimte in huis. Samen vormt dit een mooi uitgangspunt om thuis mee aan de slag te gaan. De cursus bestaat uit drie lessen op de dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur.

Marmeren, antiekeffecten, whitewash
Heeft u altijd al dat leuke kastje van oma of die goede vondst uit de kringloopwinkel willen oppimpen? Maar wilt u er meer mee doen dan het object een ander kleurtje geven? Dan is de cursus decoratietechnieken een goed begin. Bij deze cursus maakt u kennis met verschillende decoratietechnieken, zoals marmeren, Lapis Lazuli schilderen, eenvoudige botanische motieven aanbrengen, antiekeffecten en whitewash. De eerste drie lessen oefent u op paneeltjes, de laatste lessen gaat u zelf meegebrachte voorwerp(en) decoreren. De cursus bestaat uit acht lessen op de donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.

Inschrijven of meer informatie?
Op www.wherelant.nl vindt u alle informatie over de cursussen, hier kunt u zich ook inschrijven. Of neem contact op met de administratie via 0299–434 777. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.