PURMEREND - Zaterdag 21 januari staat Danstheater AYA en Silbersee in De Verbeelding met Mother’s White, een dans- en muziektheaterproductie voor jongeren vanaf 12 jaar. Dans met brutale en eerlijke inhoud herkenbaar voor een jong en veelkleurig publiek en vrijzinnige opera in haar puurste vorm die elke taal spreekt, daar staan de twee gezelschappen voor.

De voorstelling laat de relatie zien tussen een witte moeder en een zwart kind; de moeder ziet dat haar kind tegen andere grenzen aanloopt dan zij gewend is. Het voelt machteloos als je door je huidskleur anders aangekeken wordt. Ongeloof slaat toe. Je kunt je kind niet iemand anders laten zijn. Hunkering naar begrip en acceptatie dringt zich op. Wanneer is het moment dat je als moeder in actie komt?

Mother’s White gaat over verwarring van huidskleuren, privileges en de wil om elkaar te aanvaarden. Daarbij weet choreograaf Ryan Djojokarso als geen ander schrijnende situaties met humor te benaderen. Een verhaal dat het verdient verteld te worden in woord, muziek, dans en zang.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.