PURMEREND - Zaterdag 21 oktober staat alweer de 25e editie van DansClick in Theater De Verbeelding. Uitgangspunt van DansClick is de tournee van Korzo Producties voor de winnaar van de BNG Bank Dansprijs: dit jaar choreograaf Jordy Dik.


Jordy Dik ontving de dansprijs voor zijn choreografie Jij en ik en alle anderen. De jury: ‘Een onontkoombaar warm werk dat harten vervuld met herkenbare menselijkheid. De twee dansers verkennen virtuoos elkaars grenzen en die van de ruimte en maken het publiek onderdeel van hun verkenning.’

In deze ‘double bill’-avond is daarnaast de dansvoorstelling Eroica van choreograaf Zino Schat te zien. Eroica gaat over het streven naar zelfontwikkeling en groei, waarbij vriendschap een belangrijk rol speelt.

Hoe groot de waardering voor DansClick is blijkt ook uit de keuze van onze wijkjury 2022-23. Zij bekroonde de vorige DansClick voorstelling Lix van dansprijswinnaar Mohamed Yusuf Boss als beste van alle voorstellingen die zij dat seizoen bij ons theater en bij de Purmaryn heeft gezien.

Met deze prijsuitreiking wordt het 21 oktober dus een extra feestelijke avond.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten € 17,50 (Vrienden/CJP € 15,50) inclusief reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding op Facebook en Instagram.