PURMEREND - Vanaf 12 januari strijden middels provinciale voorronden 48 metal bands tegen elkaar tijdens de 18e editie van Metal Battle. 12 geluksvogels gaan door naar de 3 georganiseerde veldslagen die als halve finales zullen gelden.

De finale zal plaats vinden in Harderwijk op 21 april. Aan het begin van deze eeuw daagden de Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) en de Utrechtse metalvereniging VIRUS elkaar uit om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Tegenwoordig organiseren Noord Geldersch Metaal en Occultfest in samenwerking met diverse podia, festivals en andere partners voor de 18de maal de Metal Battle. Vorig jaar won Inferum als winnaar van de Metal Battle 2017 deelname aan de Wacken NL finale. Door deze te winnen verdienden ze deelname aan de Wacken Battle. Dit is een wereldberoemde wedstrijd op Wacken Open Air. Inferum behaalde hier uiteindelijk de derde plek.

Voorronde Noord Holland vindt plaats op 13 januari in P3 te Purmerend met de bands: Anger Machine, Degenerate, Horizon Tide en Start/Over. De winnaar gaat door naar Veldslag West op 17 maart in Baroeg te Rotterdam.

In de landelijke finale op 21 april te Harderwijk vallen er naast eeuwige roem, coaching door ' The Rockstation' en Guldenmond Vocal Coaching, een trofee van 'Boneyard', deelname aan de NL finale van de Wacken Battle, Pro Package by Into The limelight, Studiotijd bij Corner Stone Audio en aandacht van onze mediapartners ook optredens te winnen op Baroeg Open Air, Hemelvaart Metalfest, No Sleep 'Till Wieleman, Occultfest MMXIX, Stonehenge, Tattoofest en Veghel Deathfest. Overige voorronden en info op www.metalbattle.nl.