PURMEREND - Zaterdag 17 februari staat de muzikale voorstelling De kwestie Sjostakovitsj van Beer Muziektheater in De Verbeelding. Bekende acteurs René Groothof, Dick van den Toorn en Yari van der Linden spelen in een geestige en vertellende stijl deze laatste toneeltekst van acteur/schrijver Helmert Woudenberg die eind november overleed.


Het stuk gaat over het duivelse dilemma in het leven en werk van de Russische componist onder het regime van Stalin. Sjostakovitsj leeft in voortdurende angst. Hoe verhoudt zijn artistieke integriteit zich tot de dictatoriale machthebber?
Muziek speelt een belangrijke rol; Mauro Casarini gebruikt de symfonieën van Sjostakovitsj als basis voor zijn geluidsdecor en ontwerp.

Theaterkrant: “De vele muzikale fragmenten fungeren als een extra argument dat Sjostakovitsj aanvoert tegen de aanklachten van Stalin en vormen de beste illustratie van de muzikale eloquentie van zijn composities.”
Publieksreactie: “Mijn halve studie politicologie in één voorstelling. Hoe onvermijdelijk het handelen in een dictatuur is en hoe aantrekkelijk het is om gewenst gedrag te vertonen. Geweldig”

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten € 17,50 (Vrienden/CJP € 15,50) inclusief reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding op Facebook en Instagram.