PURMEREND - Op zaterdag 4 en zondag 5 juni vindt in Cultuurhuis Wherelant de theatervoorstelling ‘Afscheid’ plaats. Het stuk wordt gespeeld door de acteurs van Theaterproductiegroep Wherelant, die wekelijks repeteren op de Van IJsendijkstraat. Na een intensieve voorbereiding kan het publiek komen kijken naar deze tragikomische voorstelling over de dood en afscheid nemen. Want de tijd van gaan is nu gekomen.

De dood. Vroeg of laat krijgt iedereen er mee te maken. De grote vraag is alleen: Hoe ga je er mee om? Moet je per se huilen? Mag je ‘nee’ zeggen wanneer je wordt gevraagd om te spreken op een uitvaart? En is het eigenlijk wel zo erg dat iemand overlijdt?

Bestaande en nieuw geschreven teksten komen samen in deze mozaïekvoorstelling, die wordt opgevoerd door elf verschillende spelers. De regie is in handen van Marianne van Zeijlen en Tim Schuitvlot-van den Hout. We zien herkenbare situaties tijdens uitvaartdiensten, liefdevolle odes aan dierbaren en uitvaartpersoneel dat grensoverschrijdend gedrag vertoont. Gedachtes worden hardop uitgesproken en men windt er geen doekjes om. Afscheid nemen bestaat niet? Afscheid nemen bestaat wel degelijk!

De voorstelling vinden plaats in Cultuurhuis Wherelant, Van IJsendijkstraat 403, Purmerend op zaterdag 4 juni om 20.00 uur en zondag 5 juni om 14.00 uur.

Kaarten

Kaarten à €10,00 (inclusief koffie/thee en cake) kunnen worden gereserveerd via de website van Cultuurhuis Wherelant: www.wherelant.nl