Op vrijdag 7 september wordt de Nazomerfeestweek afgetrapt met een kaasconcert op de Kaasmarkt. Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom om te genieten van een heerlijk concert voor het oude stadhuis.Zaterdag 8 september

Op diverse plaatsen in de stad worden de deuren geopend voor een open dag: neem een kijkje bij de Brandweer, de Modelbouwvereniging en loop binnen bij diverse monumenten waaronder historische schepen langs de Beemsterburgwal. Actief bezig zijn? Doe mee aan de Markstadwalk of de Rollatorloop.

Zondag 9 september
Ook de zondag is sportief met o.a. het Jeugd skate toernooi van de Stichting Skating West, de Marktstadrun, de Koebootrace en dressuur- en springwedstrijden bij LRPC De Beyaert. Maar ook Duikvereniging Trilobiet geeft een demonstratie, onder de titel “Duik Purmerend Schoon” springen zij in de Where om deze schoon te maken van afval.

Maandag 10 september
Staat de jaarlijkse pijprookwedstrijd in Proeflokaal Bakker op het programma evenals het Tafeltennistoernooi in de Karekiet.

Dinsdag 11 september – marktdag
Standwerkersconcours op de warenmarkt, vee op de Koemarkt en afsluitend een heerlijke traditionele Kaasmarkt!

Woensdag 12 september – Kidsmiddag
Kinderen kunnen genieten van allerlei spelletjes op de Koemarkt: dansen, steenwerpen, hindernisbaan en ga zo maar door. Tegen het eind van de middag wordt er gestreden om de Marktstadbokaal tijdens het jaarlijkse voetbaltoernooi tussen alle Purmerendse voetbalclubs en is er een Keezen toernooi in Proeflokaal Bakker op de Koemarkt.

Donderdag 13 september – Paardendag
Op uw plaatsen, klaarmaken 1, 2, 3 … Genieten tijdens de harddraverij in de Nieuwstraat.

Vrijdag 14 september
Scoor koopjes tijdens de lappendag en sluit de dag af met het Kaasconcert op de Kaasmarkt.

Zaterdag 15 september
Voor de 14e keer organiseert Lionsclub Purmerend Marktstaede de boekenmarkt in de binnenstad. Geniet vanaf 13.00 uur van prachtige Oldtimers op de Koemarkt. De avond wordt afgesloten met de traditionele taptoe op de Koemarkt.

Zondag 16 september
Helaas, aan alles komt een einde! Sluit de week sportief af met het steenwerptoernooi en het handbaltoernooi van VIDO.