PURMEREND - De Noord-Hollandse bibliotheken organiseren voor de 25e keer een finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

Maar liefst 14 basisscholen in de regio (uit Edam, Landsmeer en Purmerend) hebben hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen laten komende zaterdag in de Bibliotheek Purmerend horen hoe goed zij kunnen voorlezen. Deze regionale voorronde vindt plaats op zaterdag 17 februari van 13.30 – 17.00 uur in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40).

De winnaar mag zich ‘lokale voorleeskampioen’ noemen en hij gaat door naar de kwartfinale op zaterdag 24 maart in de Bibliotheek Tuitjenhorn. Na de kwartfinale volgt de provinciale finale die op woensdagmiddag 4 april gehouden wordt in de Bibliotheek Amsterdam (OBA). De hieruit voortvloeiende provinciale voorleeskampioen van Noord-Holland zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op woensdagmiddag 23 mei in Schouwburg Amstelveen.

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij onze regionale Voorronde komende zaterdag. Het belooft weer een spannende bijeenkomst te worden met veel support van klasgenoten, ouders en leerkrachten.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.