PURMEREND - Dat biedt de heerlijk bizarre voorstelling DEEG die het Belgische duo Jef Van gestel en Peter van Vandemeulebroecke 20 januari in Theater De Verbeelding uitvoeren: “****Van bewegingstheater naar pure beeldende kunst.”

In een nagenoeg lege wereld staan twee mannen met een paar dingen waaruit futuristische, komische, kosmische en prehistorische beelden ontstaan. Twee mannen die van niets, iets proberen te maken. DEEG laat de mens zien, die zijn redding vindt in creativiteit, om te overleven in de leegte.
DEEG is een nieuwe beeldende creatie op het snijvlak tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater.
Hun vorige voorstelling Kadrage werd genomineerd voor de VSCD-mime/performance prijs 2022.

Theaterkrant: “Hun spelplezier is heerlijk om mee te maken.”
Volkskrant****: “De voorstelling wordt steeds grotesker, met toneelbeelden waarin klank en licht een bijna futuristische wereld oproepen.”
NRC: “Creatief met deeg. Met de lijven vol verf, meel en deeg poseren ze in militante, triomfantelijke tableaux vivants, fraai uitgelicht, in een bad van unheimische klanken.”
De Groene Amsterdammer: “Er is een zweem van lijden en overgave. Dat maakt Deeg veel meer dan een uitzinnig staaltje ‘creatief met deeg’.”

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten € 17,50 (Vrienden/CJP € 15,50) inclusief reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding op Facebook en Instagram.