PURMEREND - In samenwerking met verschillende podia in Waterland wordt in het voorjaar van 2021 voor de eerste keer de Waterlandse Popprijs (WAPP) georganiseerd. De Waterlandse Popprijs is een competitie voor Waterlandse bands, singer-songwriters, rappers en volkszangers in de gemeenten Purmerend, Waterland, Edam-Volendam, Beemster en Landsmeer. Het is meer dan een competitie alleen, met de WAPP willen we lokaal talent ontwikkelen en stimuleren.


Deelnemers kunnen zich aanmelden tot en met 31 december. Tenminste één bandlid moet uit de regio Waterland komen. Daarnaast moet een act een eigen repertoire hebben waarbij er één cover toegestaan is. Op basis van de inzendingen, selecteert de jury een zestal muzikanten/bands die worden beoordeeld op originaliteit, creativiteit, motivatie, techniek en podiumpresentatie. De geselecteerde deelnemers worden begeleid door een coach die hun talent naar het volgende niveau moet tillen.

Elke deelnemer treedt 5 keer op in verschillende zalen. Hiermee doen ze ervaring op met het spelen in een verschillende setting variërend van een poppodium, dorpshuis, een muziekcafé en een kerk. Na de optredens in de verschillende deelnemende podia zal de finale in P3 plaatsvinden. Daar zullen programmeurs van de verschillende regionale festivals, zoals het Klapheck festival, Parckpop Ilpendam, Kaaspop, Singelfestival en Reuring, aanwezig zijn. Op basis van het optreden wordt er gekeken wie een passende act kan zijn voor één van deze festivals.

De Waterlandse Popprijs is een initiatief van Dorpshuis Ilpendam, De Harmonie, De Keizerin, Pop- en Cultuurpodium P3 en Pop- en Cultuurpodium PX.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.waterlandsepopprijs.nl