PURMEREND - Nederlands bekendste saxofonist brengt een gloednieuw programma rond één van zijn grote helden: bad ass bluesgenie Lead belly. Deze kleurrijke zanger heeft een grote invloed op de popmuziek en werd bewonderd en gecoverd door Nirvana, The White Stripes, Bob Dylan, Tom Waits en Elvis.

Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Lead belly te lijf, inclusief oerhits Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene. De onverzettelijke, van blues doortrokken saxsound van Dulfer is net als de stem van Lead belly een muzikale oerkracht. Verder in de band onder andere het opvallende gitaarfenomeen Jerome Hol.

Hans Dulfer (1940) is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. De enige jazzmusicus die zowel in Nederland als in Japan gouden platen wist te behalen. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends, en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een eigenzinnige manier mee aan de haal.

Dulfer heeft zijn hele carrière wegen gevonden om zijn persoonlijke muzikale visie naar een groot publiek te brengen. Met Dulfer als bekendste saxofonist van Nederland (op zijn dochter Candy na) hebben miljoenen Hollanders genoten van zijn compromisloze, gespierde saxofoonspel, altijd gecombineerd met een stuwende ritmesectie, of het nu was met zijn populaire band Perikels, Tough Tenors, Reflud, de in de jaren negentig enorm succesvolle Dulfer van Big Boy of met zijn huidige danceband en zijn jazzband waarmee hij nog altijd wekelijks optreedt.

Meer informatie vindt u op: www.dulferblues.nl

Bezetting P3 17 maart:
Hans Dulfer – Tenor Sax
Koen Schouten – Bariton Sax
Jerome Hol – gitaar
Bas van Lier – Hammond orgel
Cyril Directie – drums
Eric Barkman – bas
Kim Hoorweg – zang

Zaterdag 17 maart 2018, open 20.30 uur, voorverkoop €18,20 (Primera en website), deurverkoop €20,20 (kassa P3). Pop- & Cultuurpodium P3, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend. P3purmerend.nl