PURMEREND - Uit Purmerend en met name van de NKT Theaterschool komen veel talenten die landelijke successen in de theaters behalen. Met enige regelmaat zijn deze acteurs en theatermakers in De Verbeelding te zien, zo ook 29 februari. Shanna Chatterjee is de bewerker en de regisseur van Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt, naar het gelijknamige boek van Guus Kuijer. Terra de Groot is de zakelijk leider van Theater WEI. Samen met Theater Gnaffel maakten zij deze familievoorstelling.

Deze voorstelling is een ode aan de twijfel. Een fantasievol maar actueel muzikaal circus boordevol poppen.
De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T. Van hen leert ze dat je van lezen dom wordt en dat bejaarden gestreken moeten worden om de kreukels uit hun huid te krijgen. Mieke begrijpt er niets van. Waarom is dat zo? Mieke belandt in de ene absurde situatie na de andere, maar de wereld om haar heen is het over één ding eens: Meisje Mieke is gek.
Een voorstelling over een wereld die voor iedereen zo vanzelfsprekend is, maar waarbij meisje Mieke zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten € 10,50, kinderen tot 13 jaar € 7,50 incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook.