PURMEREND - In haar nieuwe voorstelling gaat regisseur Eva Line de Boer op zoek naar het ultieme afscheid van het leven. Een pleidooi voor een meer open relatie met de dood. De Boer bouwt haar voorstelling op rondom bestaande afscheidsspeeches, de grootste uitvaart-hits, een glijbaan en een op maat gemaakt ritueel voor Peter, die dichtbij zijn eigen dood staat.

Eva Line de Boer geeft in haar voorstellingen vorm aan haar fascinatie voor het openlijk delen van emoties in de openbare ruimte. Ze slaagt erin om tegelijk de schoonheid als de knulligheid van de mens te laten zien.

Eva Line de Boer (1988) is een van de meest veelbelovende theatertalenten. Eerder ontving ze de Ton Lutz Award (2014) en de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (2016). In juni 2019 ontving ze de Charlotte Köhlerprijs: zij maakt volgens de adviescommissie ‘fijnzinnige en doordachte voorstellingen die actuele onderwerpen scherp en kritisch verbeelden.' Ook pers en publiek is lovend over haar voorstelling(en).

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 15,50 euro (vriendenpas/CJP/65+ 13,50 euro), incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.