PURMEREND - Er vinden in de maand november twee lezingen plaats in Cultuurhuis Wherelant door filmrecensent Hugo Emmerzael. Elke lezing is gekoppeld aan een bijbehorende film die het Filmhuis in de week erna vertoont.

Hugo Emmerzael is een Nederlandse filmcriticus en programmeur. Als redacteur van De Filmkrant schrijft hij maandelijkse over nieuwe tendensen in alle vormen van cinema. Binnen CinemAsia Film Festival is hij hoofdprogrammeur van de Zuid-Oost Aziatische regio. Daarnaast werkt hij samen met invloedrijke filmfestivals als IFFR (Rotterdam), IDFA (Amsterdam), NFF (Utrecht) en GAIFF (Yerevan, Armenië). Hugo specialiseert zich in grotere verhalen over films, hun makers, acteurs/actrices, genres, productielanden en tijdsvakken op toegankelijke en enerverende wijze te duiden, verklaren en analyseren voor een geïnteresseerd publiek.

Programma film en lezingen november 2019
DOLOR Y GLORIA van regisseur Pedro Almodóvar, met in de hoofdrol Antonio Banderas.
14 november: Lezing bij Cultuurhuis Wherelant: donderdagavond 19.30-21.00 uur 19 november: Film bij Filmhuis Purmerend op dinsdagmiddag en –avond (aanvang respectievelijk 13.30 en 20.30 uur)

L’AVENIR van regisseur Mia Hansen-Løve, met in de hoofdrol Isabelle Huppert.
21 november: Lezing bij Cultuurhuis Wherelant: donderdagavond 19.30-21.00 uur 26 november: Film bij Filmhuis Purmerend op dinsdagmiddag en –avond (aanvang respectievelijk 13.30 en 20.30 uur)

LOCATIE LEZINGEN: Cultuurhuis Wherelant, van IJsendijkstraat 403 in Purmerend

TIJDSTIP LEZINGEN: donderdagavond 19.30 – 21.00 uur

LOCATIE FILMVERTONINGEN: Filmhuis Purmerend, Kerkstraat 11.

TIJDSTIP FILMVERTONINGEN: dinsdagmiddag en -avond vanaf 13.30 en 20.30 uur

KOSTEN: De prijs voor de twee lezingen samen is € 20,00. Voor wie de lezing gevolgd heeft verleent het Filmhuis een kortingsprijs van € 5,00 per film.

RESERVEREN: Voor de lezing via de website van Wherelant, zie https://wherelant.nl/cursussen/filmlezingen/

Voor de film via de website van Filmhuis Purmerend, zie https://www.filmhuispurmerend.nl/film-overzicht