PURMEREND - Zaterdag 23 november staat Matzer met Fort Europa in De Verbeelding.

Fort Europa is een geestig en messcherp stemmenballet waarin acht jonge acteurs discussiërend en argumenterend afscheid nemen van Europa. Conclusie: allemaal zijn we schuldig aan haar failliet, dus: verlaat het fort, want een nieuw soort mens is nodig.

Tom Lanoye schreef deze novelle in 2005, lang vóór de Arabische Lente, de duizenden verdronken migranten en de terroristische aanslagen in Europa zelf. Maar Fort Europa blijft uiterst actueel. Met hilarische dialogen en pakkende muziek.

De Groene*****: “Een juweel van een voorstelling.”

Brabants Dagblad: “Sprekend, zingend, hummend, neuriënd tonen de jonge acteurs allerlei kanten van de Europese beschaving, de mooie voorkant, maar vooral toch de nare achterkant. Het is grappig, absurdistisch en grimmig tegelijk.”

Brabantcultureel.nl: “Een knap muzikaal stemmenspel dat uitnodigt tot nadenken…fraaie zang en onverwachte invallen en wendingen.”
Scenes.nu***: “De samenzang is prachtig, evenals het lichtspel en de opstelling van de acteurs – dicht bij elkaar, in ruitvorm.”

Tekst: Tom Lanoye Regie: Michiel de Regt Arrangementen/muzikale leiding: Wilko Sterke en Bart Sietsema Spel: Sarah Janneh, Marit Hooijschuur, Korneel Defrancq, Marlies Bosmans, Lotte Pierik, Nikki Kuis, Tijn Panis en Levi Middendorp.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 15,50 euro (vriendenpas/CJP/65+ 13,50 euro), incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook.