PURMEREND - Zaterdag 9 november staat Frou Frou van Theatergroep Bambie in De Verbeelding. Een romantische voorstelling van een Fellini personage met prachtige cellomuziek en poëzie, maar ook weemoed en humor.


Na Bambie is Back! brengt Bambie opnieuw een voorstelling met live muziek. Jochem Stavenuiter speelt een bejaarde clown van het surrealistische soort die filosofeert over het (circus-)bestaan. Twee virtuoze cellisten roepen met hun muziek dingen van vroeger bij hem op.

Amber Docters van Leeuwen en Pepijn Meeuws spelen (eigen) cello-arrangementen van o.m. Debussy en Astor Piazzola. Frou Frou is gebaseerd op clowns uit Fellini-films en op Harry Ikink, een illustere oude oom van Jochem met een dichterlijke inborst.

Theaterkrant: “Frou Frou blinkt uit in simpele, zoveel uitdrukkende beelden.” Riro****: “Van het begin tot het einde worden de weemoedige herinneringen subtiel en ontroerend gebracht. Een prachtige voorstelling.”

Idee en spel: Jochem Stavenuiter
Cello: Amber Docters van Leeuwen, Pepijn Meeuws
Tekst: Jochem Stavenuiter, Ko van den Bosch, Harry Ikink
Eindregie: Hans Man
In ‘t Veld
www.bambie.nu

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 15,50 euro (vriendenpas/CJP/65+ 13,50 euro), incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook.