PURMEREND - Zaterdag 7 januari gaat Theater De Verbeelding het nieuwe jaar weer van start met een indrukwekkende voorstelling: Geschiedenis van Geweld, naar de gelijknamige 2e autobiografische roman van de Franse sterauteur Édouard Louis. Een met lovende recensies ontvangen voorstelling van Toneelschuur Producties en Oostpool, met Eelco Smits in een schitterende hoofdrol.

Op kerstavond ontmoet Édouard Reda. Ze praten, flirten en brengen uiteindelijk samen de nacht door. De ontmoeting en de nasleep op het traumatisch incident dat volgt leggen het racisme, de homofobie en de obscure machtsstructuren bloot die zich diepgeworteld hebben in onze maatschappij. "...verrassend veel lucht en humor in dit tragisch pijnlijke verhaal." "Regisseur Daoudi laat Édouard Louis’ roman voor iets veel groters staan. Een waanzinnige spanningsopbouw met ijzersterke dialogen...'' Let op: Dit stuk behandelt onderwerpen als (sexueel) geweld.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.