PURMEREND - De speelweide van het Leeghwaterbad is woensdag 6 september ‘the place to be’ voor kinderen tot vier jaar en (groot)ouders, verzorgers en vrienden. Tijdens het festival kunnen zij in een gezellige sfeer lokale groenten proeven. Met de inhoud van de BabyGroenteTas leren baby’s door jong te proeven hoe lekker groente uit de buurt is. De gemeente Purmerend en Spurd willen ouders en anderen laten kennismaken met duurzaam en lokaal voedsel. De toegang is gratis, aanmelden is noodzakelijk en vanaf heden mogelijk.

Het belang van gezond voedsel is in het algemeen groot en nog groter voor baby’s. Gezond eten kan van lokale ingrediënten en dat wil het BabyGroenteTas Local Food Festival (BGTfestival) onder de aandacht brengen. Lokaal voedsel eten kan goed in onze regio, want in Noord-Holland telen tuinbouwers lekkere groenten en fruit. Wethouder Gezondheidszorg Harry Rotgans staat om 12.00 uur stil bij het belang van duurzaam voedsel. Het festival is woensdag 6 september van 10.00 uur tot 13.00 uur op de speelweide naast het Leeghwaterbad, Leeghwaterpark 1 in Purmerend. Er zijn gratis activiteiten, producten zijn te koop.

activiteiten en producten

Op de speelweide zijn veel leuke activiteiten voor kinderen tot vier jaar, zoals grote bellen blazen, voorlezen, schminken, beweeghoek en bij mooi weer waterspelletjes. Voor (groot)ouders en anderen zijn er masterclasses over voeding en opvoeding, een workshop gezonde traktaties maken, kunnen ze van alles proeven en is er gebruikte kinderkleding om mee te nemen.

‘kinderkledingruil’

Een bijzondere activiteit is ‘kinderkledingruil’. Ouders mogen kinderkleding tot maat 116 meenemen naar het festival om te doneren. Ze mogen een paar gratis kledingstukken ‘shoppen’, ook wie niets meeneemt mag iets uitzoeken.

Bij de centrale balie in het stadhuis kan men tot en met donderdag 31 augustus ook doneren door kinderkleding tot maat 116 in een tas af te geven, met vermelding van Spurd ter attentie van Floor Volker. Kleding die na het BGTfestival over is, gaat naar de kledingbank Purmerend.

quiz duurzaamheid

Ook is er een quiz met acht vragen over duurzaamheid. Bij binnenkomst ontvangt men de vragenlijst. Wie acht goede antwoorden en acht stempels heeft ontvangt (zo lang de voorraad strekt) bij vertrek een goodiebag.

aanmelden voor gratis toegang

Het festival bij het zwembad is gratis toegankelijk vanaf 10.00 uur en eindigt 13.00 uur. De ontvangst is met gratis koffie. Er zijn verschillende proeverijen en verwennerijen voor mama’s, papa’s en kleine kids. Vanzelfsprekend zijn opa’s en oma’s, overige familie en vriendinnen en vrienden welkom. Ouders die met hun baby naar het gratis festival willen komen moeten zich voor maandag 04 september aanmelden via www.babygroentetas.nl/festival.

lokaal voedsel


Wie wil bijdragen aan een betere wereld door meer lokaal voedsel te eten kan boerderijwinkels bezoeken of een lokaal groentepakket bestellen. Tips staan op www.lekkerder.nl, www.debeemsterling.com of www.proevkantoor.nl.