PURMEREND - Zaterdag 17 september is de speelweide bij het zwembad in Purmerend ‘the place to be’ voor wie kankeronderzoek wil bevorderen of van een feestje houdt. Er is daar dan een gratis festival met optredens van bands, er zijn foodtrucks en er is een bar. Daarnaast is het mogelijk geld te doneren voor het versnellen van kankeronderzoek. Die dag zijn er ook diverse sportieve activiteiten waarmee de deelnemers geld ophalen voor het goede doel.

De vrijwilligers van Fight cancer Purmerend | Beemster zijn al maanden bezig met de voorbereidingen om de actie in de gemeente tot een succes te maken. Allen zijn net als de deelnemers gedreven door het belang van onderzoek naar de behandeling van kanker.

live muziek
Tijdens het festival tussen 12.00 uur en 17.00 uur treden bluesrock band Slim Pickens en de huisband van P3 belangeloos op. Voorzitter Mick Smits van Fight cancer Purmerend| Beemster: ‘Ik hoop dat heel veel mensen zaterdag 17 september naar het festival komen. De winst van alles wat daar te koop is, gaat naar kankeronderzoek! Geld is belangrijk in de strijd tegen kanker!’

sportieve activiteiten
Het festival is onderdeel van de sportieve activiteiten wandelen en zwemmen. Via de website fightcancer.nl/eventagenda kunnen sportievelingen zich nog steeds inschrijven voor een sportieve activiteit en via donateurs geld ophalen voor kankeronderzoek. Het doel van alle vrijwilligers en deelnemers is het ophalen van zoveel mogelijk geld om kankeronderzoek te bevorderen.

challenge personeel gemeente
Dinsdag 13 september gaan vooral medewerk(st)ers van de gemeente abseilen vanaf het dak van het stadhuis. Het abseilen of tokkelen gebeurt vanaf 08.00 uur tot uiterlijk 15.00 uur. Als eerste gaat de kersverse gemeentesecretaris Arjan Heiner abseilen, gevolgd door een aantal bestuursleden van Fight cancer Purmerend | Beemster. Alleen medewerk(st)ers van de gemeente en genodigden kunnen meedoen, komen kijken kan iedereen. Het team Werken op hoogte van de politie eenheid Amsterdam zet hun trainingsdag in om de challenge te begeleiden voor het goede doel Fight Cancer. Overigens spelen de medewerk(st)ers van de gemeente in de week voor het festival ook een padeltoernooi om geld op te halen.

donaties
Smits: ‘Het is goed te merken dat er al vele donaties zijn en dat we al ver boven de vijftienduizend euro zitten. Alle donaties gaan naar kankeronderzoek, de organisatie is mogelijk door sponsoring door diverse ondernemers. Ook van buiten Purmerend | Beemster! Ik nodig iedereen uit voor een bezoek aan het festival, ook als je geen donatie doet maar een hapje of drankje koopt geef je geld voor kankeronderzoek. En dat is hard nodig, een op de drie mensen kent iemand met kanker.’