PURMEREND - Tess Merlot zingt met haar onweerstaanbare Joie de Vivre de mooiste Franse Chansons op zondag 29 januari. Haar muziek is ingetogen en mooi, maar het mag ook robuust zijn, grotesk. Een heerlijke stem en dito muziek, daar mag best een glaasje wijn bij gemorst worden…

Tess maakte al op jonge leeftijd kennis met het France chanson. De eerste keer dat ze Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in. Daarna kreeg het Franse levenslied een prominente plek in haar leven. Met haar band Tess et les Moutons draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originele werken van Brel, Piaf en Aznavour en eigen werk.

In 2019 bracht ze haar single Mon Paris uit, dat ze in een uitverkocht Paradiso ten gehore bracht en tourde in 2020 langs volle zalen van o.a. TivoliVredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam en schopte ze het tot de halve finale van het tv-programma We Want More. Daarnaast was haar debutalbum Laissez-moi regelmatig te horen op de radio en TV.

Vrijdag 13 januari 2023 presenteerde ze een nieuwe single: Ma maison. Ze schreef het melancholische nummer nadat haar vader haar vertelde dat haar ouderlijk huis in verkocht zou worden. Het is de eerste single van een reeks nieuwe liedjes, opgenomen met haar vaste band bestaande uit gitarist Leon Sibum, accordeonist Lars Visscher, drummer Michiel Buijsse, bassist Boris Egberts en Guillaume Marcenac op piano en leden van het Metropole orkest.

Op zondag 29 januari kan je onder het genot van een wijntje genieten van nieuwe en oude liedjes bij het zitconcert van Tess Merlot. Dansen mag natuurlijk ook. Het concert vindt plaats in P3 en niet in de Keyserkerk zoals eerder gecommuniceerd is.

Zondag 29 januari 2023
Deur open 15:30 | Aanvang 16:00 | Einde 18:00
Voorverkoop €24,50 P3, Purmersteenweg 17, 1441 DK Purmerend
Tickets en informatie: p3purmerend.nl