PURMEREND - Zondagmiddag 21 april staat de kindervoorstelling voor 6-plussers Het mooiste blauw van Studio Figur in Theater De Verbeelding. Een fantasievolle figurentheatervoorstelling met prachtige en krachtige beelden en muziek.


Nog een nacht slapen en dan zal Asiya, de grote zus van Faizah, gekroond worden en daarmee de hijab-kroon gaan dragen. Maar in het holst van de nacht hoort Faizah vreemd gefluister van mensen die de kroon willen afpakken.

Een avontuur over de moed vinden om anders te zijn en dat met trots uit te dragen. Over het belang van openheid, empathie en (durven) staan voor waar je in gelooft.
Theaterkrant: "Door het publiek in een tent rondom het speelvlak te plaatsen en met licht- en schaduwspel taferelen op het tentdoek te verbeelden, wordt Het mooiste blauw een intieme vertelling en visuele verwondering met prachtige poppen.”

Met de voorstelling reist een expositie mee waarin zes inspirerende hijab dragende vrouwen vertellen over hun dromen, van vroeger en nu.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten € 11,50 voor volwassenen; kinderen tot 13 jaar € 8,50, inclusief reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.