PURMEREND - Onze filmklassieker deze maand is DE SPIEGEL van de Russische filmmaker Adrej Tarkovski. Filmmuseum EYE besteedt tot 6 december veel aandacht aan Tarkovski die met recht tot de grootste regisseurs aller tijden wordt gerekend. In DE SPIEGEL – Tarkovski noemde dit zelf zijn meest persoonlijke film – blikt hij terug op zijn jeugd in de Tweede Wereldoorlog. We zien onder meer zijn geliefde moeder, zijn eerste vriendinnetje en het huis van zijn kinderjaren. Het zijn beelden van nostalgie, weemoed en dromen. Zondag 17 november 14.30 uur.

De komende twee dinsdagen vertonen we twee films die uw aandacht verdienen: DOLOR Y GLORIA en L'AVENIR. Beide films maken deel uit van de filmcursus die Cultuurhuis Wherelant aanbiedt en waarover we u al eerder hebben bericht. De film DOLOR Y GLORIA kozen we omdat er zoveel interessants te vertellen valt over de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar en L'AVENIR omdat Isabelle Huppert zo'n interessante actrice is en deze film speciaal voor haar is geschreven. Beide films zijn prima te bekijken zonder eerst de cursus te volgen, maar als u de cursus wilt volgen dan is dat op donderdagavond 14 november van 19.30 tot 21.00 uur bij Cultuurhuis Wherelant, van IJsendijkstraat 403 in Purmerend en de cursus over Isabelle Huppert een week later, 21 november, op de zelfde tijd en zelfde plaats. Misschien helpt de cursus om net iets anders naar deze beide films te kijken en met een nog rijkere ervaring na afloop naar buiten te stappen.

In reprise nog een keer een voorstelling van THE BIGGEST LITTLE FARM en de vijfde film in ons rijtje van nu is het fascinerende portret dat Asif Kapadia maakte van de voor velen grootste voetballer ooit, DIEGO MARADONA.