PURMEREND - Zaterdag 13 mei sluit Theater De Verbeelding het seizoen af met de 4****voorstelling Ik zou liever Angel heten van Productiehuis Mevrouw Ogterop uit Meppel. Het nieuwe gezelschap staat onder artistieke leiding van de bekroonde actrice Lotte Dunselman, die zelf ook meespeelt. Volgens NRC ‘één van de beste voorstellingen nu in het theater te zien.’


Ik zou liever Angel heten is een theatraal feest waarin personages, teksten, kostuums en situaties elkaar in hoog tempo afwisselen!

Een stel komt in hun vakantiehuisje samen met vrienden om levens met elkaar te vergelijken, om daar troost of iets om na te streven uit te halen. Ze wachten nog op Angel. Naarmate de avond vordert worden de gesprekken intenser en intiemer; ze zoeken de uitersten van elkaars kwetsbaarheid op en schuwen extreme meningen niet. Ook blijken verhoudingen heel anders te liggen dan op het eerste gezicht lijkt en wordt duidelijk dat iedereen uiteindelijk maar een rol speelt.

“Het levert veel hilariteit en een diep respect voor de adembenemende spelvirtuositeit op. Een ontroerend relatiedrama.”

“Een knap gespeelde carrousel van sociale verwachtingen. Steeds sneller gaan de rolwisselingen, steeds absurder worden de stembuigingen.”

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.