PURMEREND - Filmhuis Purmerend organiseert op zondagmiddag 15 december 2019 een Italiaanse kaas - en wijnproeverij. Deze proeverij vindt plaats na afloop van de film ‘La Dolce Vita’ van Federico Fellini.

Peter Liefbroer verzorgt bijzondere Italiaanse kaasjes; zijn zoon Hessel laat u kennismaken met heerlijke Italiaanse wijnen.

U bent van harte uitgenodigd!

Prijs proeverij € 15,- p.p. exclusief film, te reserveren via evenementfhp@gmail.com. Reserveer tijdig want het maximaal aantal plaatsen is 35. Vol is vol!

Voor de film graag apart reserveren!

La dolce vita – van Federico Fellini

‘La dolce vita’ staat te boek als Federico Fellini’s meest toegankelijke film. Een tijdloos en visueel overdonderend meesterwerk met betoverend camerawerk, een glansrol van Marcello Mastroianni en sfeervolle muziek van Oscarwinnaar Nino Rota. De andere belangrijke rollen worden gespeeld door Anita Ekberg (met de bekende scène in de Trevi-fontein), en Anouk Aimée.

Marcello is een columnist die het ‘zoete leven’ beschrijft van de high society van Rome. Op zoek naar sappige roddels en schandaalnieuws stort hij zich elke nacht in de drukte van Via Veneto, waar playboys, fimsterren en hoeren in nachtclubs en bordelen van het leven een feest proberen te maken. Maar in de nachten vol drank en sex sluimert diepe tragiek en verdriet ....

‘La dolce vita’ was genomineerd voor 4 Oscars, waarvan er een verzilverd werd, en werd in 1960 bekroond met de Gouden Palm in Cannes. - La dolce vita – Federico Fellini, Italië, 1960, 140 minuten.

Aanvang film: 14.30 uur in Filmhuis Purmerend in Het Stamhuis, Kerkstraat 11. Zaal open 13.45 uur. Reserveren voor de film: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/356/17/la_dolce_vita