PURMEREND - Jack Wouterse speelt opnieuw de solo Keefman naar het boek van Jan Arends. ‘Een beestachtig goede tekst, nog meer mijn woorden, met meer lagen en diepte.’ Zaterdag 5 november te zien in Theater De Verbeelding.

In een draaikolk van emoties neemt Jack Wouterse je mee naar de binnenwereld van een psychiatrisch patiënt, geeft de onmacht een stem, creëert empathie, afwijzing, boosheid, compassie en verdriet.

Voor Jack Wouterse is het tweede keer dat hij Keefman speelt; 23 jaar geleden deed hij de monoloog bij het Ro-theater. ‘Het is totaal anders nu.’ In de herlezing van de tekst ontdekte Wouterse nieuwe lagen die passen bij deze tijd. Hij ziet in Keefman minder het ‘Ik tegen de rest van de wereld’, maar meer de sociale eenzaamheid en het zoeken naar verbintenis.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.