PURMEREND - Zojuist maakt organisator Poppodium P3 bekend dat Jan Smit samen met zijn dorpsgenoten Nick en Simon op zondag 19 december gaat optreden op de Koemarkt van Purmerend tijdens het PurmerEND of the Year Festival. Smit, Keizer en Schilder zullen tijdens de unieke 1,5 uur show begeleid worden door de Marcel Fisser Band (Beste zangers van Nederland).

Volendam
”Waar een deur dicht gaat, gaat er ergens anders altijd 1 open’ zegt directeur Rob Bout van P3 over het wegvallen van Andre Hazes. Na het missen van concerten in Ahoy, Antwerpen en Ziggo Dome was het volgens Bout een kwestie van tijd tot de Hazes show van het festival in Purmerend aan de beurt zou zijn. Het was Volendam Music dat te hulp schoot. Manager Aloys Buys creëerde ruimte in de agenda’s van zijn artiesten en stelde voor om naast Jan Smit ook Nick & Simon te laten optreden tijdens de eerste editie van het festival, want zo verklaarde Buys: ‘dan heb je niet alleen zo maar vervanging, je hebt echt iets unieks’.

Mart Hoogkamer en Vunzige Deuntjes
Volgens de organisatie van het nieuwe festival wacht bezoekers op zondag 19 december een geweldig programma met in de middag voor jongeren een dance-hiphop programma met onder meer Vunzige Deuntjes Soundsystem, Bizzey, Lauwtje en Fokke Simons. In het avondprogramma is naast Jan Smit en Nick & Simon ook Mart Hoogkamer (Ik wil zwemmen in Bacardi Lemon) te horen en te zien in ‘De Sneuvelkroeg’, het meezing-concept van kroegbaas Peter Coster van café De Artiest. In de Sneuvelkroeg zullen naast Hoogkamer lokale helden acte de préséance geven zoals John Keijer, Danny Braaf, Omar LaReine, Tamara Poel en Quincy Smolders. De avond wordt afgesloten door het duo Ouwe Jongens Krentenbrood (OJKB).

Het avondprogramma van 19 december begint om 19.00 uur en eindigt om 23.00 uur. De kaarten die werden gekocht voor het optreden van Hazes blijven gewoon geldig en bliksemtickets zijn inmiddels uitverkocht. Op zaterdag 18 augustus treden tijdens het PurmerEND of the Year Festival onder meer Waylon met band, Froukje met band en Antoon op.

Ga voor de gehele line-up, tickets en alle overige festivalinfo naar https://www.p3purmerend.nl/purmerend-of-the-year-festival/