PURMEREND - Dit voorjaar komt het Purmerends Museum terug met de muzikale serie Jazz in het Museum. Gastheer Ruben Sloote, jazzliefhebber en organisator van muziekevenementen, nodigde weer verschillende musici uit om in het museum op te treden. De concerten zijn op zondag en duren ongeveer een uur.

20 MAART - NICO VAN ZADEL MET JAZZ#TAG

Jazz#Tag is een fusionband die een sterke binding heeft met Purmerend. In hun muziek komen elementen uit de jazz, latin, funk en rock samen. De muziek van Jazz#Tag varieert van stevige up-tempo nummers tot meer ingehouden, lyrische composities. Ze spelen eigen werk, maar ook stukken van o.a. Joshua Redman, Yellow Jackets, Tanya Maria en Roy Hargrove. Jazz#Tag bestaat uit saxofonist Remmert Tromp, toetsenist Nico van Zadel, basgitarist Joop Sodenkamp en Louis Carlebur op

24 APRIL – ALGO & THE SOUNDMACHINE

Algo & The Soundmachine is een band met zeer getalenteerde muzikanten, waaronder leadzangeres Algo Ellensburg. In 1997 nam Algo deel aan de Henny Huisman Soundmixshow, waar ze met succes het nummer Unbreak my heart van Toni Braxton vertolkte. Hierdoor gingen veel deuren voor haar open. Ze deelde in de afgelopen jaren het podium met artiesten als Gordon, Gerard Joling, Trafassi en Timeless. De muziek van Algo en haar band beweegt zich van latin, rock en funk tot danceclassics.

22 MEI - PEU DE FEU

De formatie Peu de Feu speelt een breed repertoire met een dikke knipoog naar de swing, jazz, Hot Club de France en pop. Door de vertaling naar Nederlandse
teksten proberen ze aan elk nummer een geheel eigen geluid mee te geven. Peu de Feu bestaat uit zangeres Maaike Lans, Bob van Houten op sologitaar, Rob Sepp op ritmegitaar en Eelke van der Hak op contrabas.

26 JUNI - EDDIE TAYLOR MET PICCADILLIA JAZZ

Eddie Taylor werd bekend als finalist van The Voice Senior in 2019. Hij werd geboren in Guyana en is al sinds zijn zestiende levensjaar professioneel zanger. Hij deed het voorprogramma van diverse acts als The Mighty Sparrow, Ben E. King, James Brown, The Trammps, The Three Degrees, en Tavares. Ook werkte hij samen met veel bekende Nederlandse artiesten en vormde verschillende bands. Zijn muziekstijl gaat van Lou Rawls en Otis Redding tot Luther Vandross, van oude Soul tot hedendaagse R&B.

Concerten Jazz in het Museum: zondag 20 maart, 24 april, 22 mei en 26 juni. Aanvang 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur Entree € 12,50 per persoon, inclusief consumptie. Locatie Purmerends Museum, Kaasmarkt 20, Purmerend. Aanmelden verplicht via info@purmerendsmuseum.nl o.v.v. de datum van het concert. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!