PURMEREND - In een huis ergens in de stad woont een man samen met zijn kat. De man verzamelt spullen die nergens meer thuishoren. Deze vergeten dingen knapt hij op en ieder krijgt zijn eigen plek. Totdat op een dag de man niet meer thuiskomt en de dingen even echt verloren lijken…

Verloren Dingen gaat over dingen zien waar anderen aan voorbij gaan. Drie spelers laten de poppen en objecten tot leven komen, net zoals de man zijn gevonden dingen leven inblaast. Objecttheatermaker Ramses Graus laat humor en poëzie samenkomen, geïnspireerd door poppenmaker Jim Henson van de Muppets.

Ramses Graus presenteert een prachtige, woordeloze jeugdvoorstelling over een oude man die er ‘s nachts op uittrekt om dingen te vinden. Qua ontroerende animatie doet Verloren dingen zelfs lichtjes denken aan de Oscar winnende animatiefilm Father and Daughter (2000) van Michael Dudok de Wit. En natuurlijk past Verloren dingen vooral in de lijn van Graus’ eerdere objectenvoorstellingen zoals de tien jaar oude, internationale, bekroonde hit Mevr. Ophelia (6+).

Concept & regie: Ramses Graus (Poppen)spel: Eileen Graham, Barend van Daal en Syoma Ekhart Compositie: Gábor Tarján Poppen: Pluck Venema Decor & kostuums: Lisa Louwers.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 8,50 euro voor kinderen tot 13 jaar, volwassenen € 11,50, incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl Reserveren is alleen mogelijk via reserveer@theaterdeverbeelding.nl Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.