PURMEREND - Zaterdagavond 25 maart is de met lovende recensies overladen muziektheatervoorstelling Jihad van Liefde gelukkig alsnog (na de Corona jaren) te zien in Theater De Verbeelding.

De voorstelling is gebaseerd op de bestseller van David van Reybrouck over het autobiografische verhaal van Mohamed El Bachiri en voor theater bewerkt door Sarah Ringoet.

Mohamed El Bachiri raakte miljoenen mensen met zijn boodschap van liefde en medemenselijkheid, nadat hij zijn vrouw verloor bij de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016. Jihad van Liefde over liefde, pijn en verzoening wordt gespeeld door acteur Mohammed Azaay en muzikaal ondersteund door het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een voorstelling waar zowel ruimte is voor de hoopvolle boodschap als voor de rauwe pijn.
‘Een theaterdocument dat je recht in het hart treft, oprecht en hartverscheurend... Fantastische hoofdrol voor Mohammed Azaay... Aangrijpend portret van rouw en liefde.’

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.