PURMEREND - De Bibliotheek organiseert in samenwerking met IDG coaching een workshop voor alle ouders die weer meer vader of moeder willen zijn in plaats van politieagent of scheidsrechter. Op dinsdagavond 10 april is er de workshop Bewust makkelijker communiceren met je kind in de Bibliotheek Purmerend. De workshop is bedoeld voor ouders maar is ook geschikt voor professionals die met kinderen werken.

Stress, haast, druk
We kennen het bijna allemaal wel: haast om ’s ochtends de deur uit te komen. Je wilt nu eenmaal graag op tijd op je werk of op school zijn. En tijdsdruk zorgt voor onrust. Voor je het weet zit je middenin een discussie over het aantrekken van jassen en schoenen en ondertussen verstrijkt de tijd.

Hoe voorkom je dat je iedere ochtend opnieuw de strijd aan moet gaan? De workshop geeft je daar antwoorden op.

Communiceren, hoe doe jij dat?
Iedereen communiceert op zijn eigen manier. Jij, en je kind ook. Wanneer je snapt hoe dat werkt kun je zorgen dat jullie elkaar makkelijker begrijpen. De workshop neemt je mee in wat er gebeurt in de wondere wereld van je eigen brein en geeft je handige tips om makkelijker aan te sluiten bij je kind en de angel uit lastige discussies te halen. Wanneer je dat toepast, merk je meteen verandering in de communicatie met je kind.

Linda de Groot
De workshop wordt gegeven door Linda (de) Groot. Zij geeft trainingen aan ouders, opvoeders en professionals die met kinderen werken over hoe zij makkelijker kunnen aansluiten bij kinderen en op die manier kunnen zorgen voor meer verbinding met de kinderen. De kinderen voelen zich gehoord en gezien, wat belangrijk is voor hun evenwichtige ontwikkeling. Meer informatie: www.ldgcoaching.weebly.com

De workshop Makkelijk communiceren met kinderen is op dinsdag 10 april van 19.30 – 21.30 uur in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40). Kaartjes € 5,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden Bibliotheek Waterland. Kaartverkoop in al de vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland en via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.