PURMEREND - Kabarett Dapitulet is een tragikomische muziekvoorstelling met teksten van schrijver Daniil Charms, en muziek van o.a. Kreisler, Chopin en Shostakovich. Acteur Hans Dagelet laat, gedreven door de teksten van Charms, zijn komische en ontroerende kant zien. Hij speelt een man die, om het leven te controleren, op late leeftijd politieagent werd.

Samen met de musici Esther Apituley en Christiaan Kuyvenhoven heeft hij een voorstelling gemaakt vol onverwachte dialogen en muzikale hoogtepunten. Kabarett Dapitulet is geestig en ontroerend.Het leven van de befaamde Russische dichter en schrijver Daniil Charms (1905-1942) stond in het teken van het absurde. Hij roept alledaagse situaties op waarin zowel grotesk-komische als extreem ongemotiveerd gewelddadige gebeurtenissen absurd verlopen. Charms is confronterend-humoristisch, zonder gene of remming.

NRC****: "Drie figuren dwalen in een woud van woorden, anekdotes, bespiegelingen en muziek. Ze gaan de snoepwinkel van de kunst binnen en vullen hun mand met de teksten van schrijvers als Bomans, Beckett, Charms, en ook Dagelet zelf, en stukken van componisten als Pärt, Satie, Scarlatti, Kreisler en Ellington. Absurdistisch is het. Onbegrijpelijk bij vlagen. Chaos regeert vaak. Maar de drie karakters zijn aangrijpend...De stemmige muziek vormt een baken in deze woeste maalstroom van emoties en gedachten."Acteur/trompet: Hans Dagelet Viool/altviool/piano/spel: Esther Apituley Piano/melodica/spel: Christiaan van Kuijvenhoven Tekst: Daniil Charms Eindregie: Titus Tiel Groenestege

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 15,50 euro (vriendenpas/CJP/65+ 13,50 euro), incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.

Zondag 12 januari 15.00 uur