PURMEREND - Zaterdag 27 januari wordt in KINGS van gezelschap Rightaboutnow Inc. door drie vrouwen in een boksring het aangrijpende verhaal verteld van de vermoorde Leila. Een remake door jonge makers van de bejubelde voorstelling uit 2005 met o.a. Nasrdin Dchar.


Leila is jong, mooi, slim… en om het leven gebracht. Ze heeft een geheime liefdesrelatie en wil samen met haar geliefde elders een toekomst bouwen. Maar haar broer steekt er een stokje voor, met fatale gevolgen.

Schrijvers Djamel Bara en Maarten van Hinte hebben de voorstelling gebaseerd op een incident in een banlieue en lieten zich daarnaast inspireren door de documentaire When We Were Kings over bokslegende Mohammed Ali.

Theaterkrant – Keuze van de Criticus: “Intens theater laat zien dat eerwraak en vrouwenhaat nog lang niet zijn verdwenen. Knallende dans in de boksring die het midden houdt tussen een strakke synchroon breakdance en het voetenwerk van Mohammed Ali."

Net als in 2005 verschijnt bij de nieuwe KINGS productie ook een gelijknamige soundtrack met een aantal van de beste mc’s uit de Nederlandse hiphop scene.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten € 17,50 (Vrienden/CJP € 15,50) inclusief reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding op Facebook en Instagram.