PURMEREND - Op 20 en 24 mei 2022 draait Filmhuis Purmerend de film ‘King Richard’, over de volhardende vader Richard Williams (gespeeld door Will Smith), die zijn dochters Venus en Serena met onconventionele methodes traint voor de top van de tenniswereld. Leden van de KNLTB krijgen op vertoon van de clubpas € 2,50 korting op de entreeprijs van € 7,50. U betaalt dus slechts € 5,-.

King Richard

Een inspirerende film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film volgt Richard Williams, die met zijn gezin in Compton, Californië woont. Hij is een volhardende vader van twee van de grootste atleten aller tijden die de wereld van het tennis uiteindelijk voorgoed zullen veranderen. Hij is vader van Venus en Serena voor wie hij een duidelijk doel voor ogen heeft. Door middel van onconventionele methodes traint hij zijn dochters en wil hij dat ze het onmogelijke bereiken en een indruk achterlaten op de wereld. Met een rotsvaste overtuiging en doorzettingsvermogen groeien Venus en Serena uit als getalenteerde topspelers binnen het tennis.
Deze ontroerende film belicht hoe belangrijk familie, doorzettingsvermogen en onwrikbaar vertrouwen zijn om iets onmogelijks te bereiken en de wereld te veranderen.
Will Smith neemt de hoofdrol van Richard voor zijn rekening, onder regie van Reinaldo Marcus Green. Hij ontving hiervoor een Oscar voor Beste Acteur.
- King Richard – Reinaldo Marcus Green, Verenigde Staten, 2021, 144’.

Draaidagen:

Vrijdag 20 mei 2022. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur.

Dinsdag 24 mei 2022. Aanvang 13.30 uur. Zaal open 12.45 uur.

Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis, naast de Purmaryn), Kerkstraat 11.

Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/525/17/king_richard