PURMEREND - Piet Van Dycke en Dalton Jansen zijn de BNG Bank Dansprijs winnaars van 2021. Met hun winnende choreografieën staan zij centraal in de 23e editie van DansClick.

Piet Van Dycke staat als choreograaf van On Point met één been in de danswereld, met het andere in het hedendaags circus. Met een groot gevoel voor humor, acrobatiek en beweging toont hij de vertelkracht van deze interactie.

De jury: “Dit spel met de zwaartekracht, ook in deze post-pandemie, leert ons weer plezier te hebben in onze gezamenlijke navigatie door de publieke ruimte.”
Dalton Jansen is met To the Edge 3 een ondernemende maker die zich met een sterke verbindende kracht door het veld beweegt en probeert zijn dromen en die van zijn performers te laten uitkomen.

De jury: “De choreografie ontrolt zich als vriendschappelijke omhelzing waarbij het publiek om de vloer zit en via de poëzie van spokenwordartiest Elten Kiene deze mannenvriendschap wordt binnengeleid.”

Na afloop is er altijd de Après Danse waarin de makers het publiek op het toneel uitnodigen om onder het genot van een drankje na te praten.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.