PURMEREND - Afgelopen december stond Jan Akkerman op het podium in P3 met 6 andere topgitaristen. Een van deze gitaristen was Leif de Leeuw. P3 was zo onder de indruk van deze muzikant dat ze hem hebben gevraagd voor een eigen concert avond met zijn band. Met de nieuwe plaat “Until Better Times” laat gitarist Leif de Leeuw Band een nieuw fris geluid horen met vertrouwde invloeden uit de seventies.

Na het succes van het eerste full-lenght album “Leelah” (2016) heeft de band een waardige opvolger kunnen maken. De gelijknamige single van de plaat werd in april gereleased op Record Store Day en werd met veel succes ontvangen bij de fans. De single is inmiddels al ruim 30.000 keer gestreamd online. De sound die de band heeft proberen te vangen zit ergens tussen de Allman Brothers Band, Led Zeppelin, Blackberry Smoke en Henrik Freischlader.

Leif de Leeuw (band) is Winnaar van:
Sena Young Talent Guitar Award (2009 and 2013)
Dutch Blues Challenge (2014)
European Blues Award ‘Best band’ (2015)
Best blues (rock) guitarist from the Benelux (2016 and 2017)

LEIF DE LEEUW
Leif de Leeuw begon op negenjarige leeftijd met het volgen van gitaarles. Toen hij elf jaar was bezocht hij een concert van Johnny Winter in Paradiso, dit was het moment dat hij besefte dat hij die muziek ook wilde spelen. Hij stortte zich helemaal op bluesmuziek en zocht alles uit van Robert Johnson, Joe Bonamassa, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan. In 2009 deed hij mee aan de Sena Guitar Awards en deze won hij. In het jaar daarna werd hij gevraagd door de Amerikaanse gitarist Sonny Hunt om zijn band, The Dirty White Boys, te versterken in de Nederlandse tour. In 2013 won Leif voor de tweede keer de Sena Guitar Awards, zijn prijs bestond uit een, naar zijn wensen gebouwde, Panucci gitaar. Tevens begon hij in dat jaar zijn studie pop-gitaar aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. In 2016 werd hij uitgeroepen tot ‘Beste Blues(rock)-gitarist Benelux’ door gitaarblad de Gitarist. Inmiddels heeft Leif al met veel grote namen mogen samenspelen, waaronder Tony Spinner, Stochelo Rosenberg en Henrik Freischlader. Leif is beïnvloed door artiesten als Jeff Beck, David Gilmour, Derek Trucks, Larry Carlton, Joe Walsh en Jimmy Herring.

Vrijdag 2 maart 2018, aanvang 21.15 uur, Voorverkoop €13,70 (Primera en website), Deurverkoop €17,00 (kassa P3). Pop- & Cultuurpodium P3, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend. P3purmerend.nl