PURMEREND - De 19 koppige Volendamse band Vast Countenance en vrienden spelen maar liefst 24 nummers van zijn bekendste nummers en hebben hiervoor de meest bijzondere versies bij elkaar weten te zoeken.

Zij nemen het publiek mee op reis door zijn leven in tekst, poëzie en door zijn muziek. Na 2 volledig uitverkochte avonden, is nu de P3 aan de beurt. Het belooft een bijzondere avond te worden. Op 7 november 2016 overleed een van s’ werelds meest geliefde muzikale dichters: Leonard Cohen. Na een turbulent leven als artiest liet hij op deze dag de wereld een schatkamer vol albums, poëzie en verhalen achter. Muziek en tekst waarmee hij - door de jaren heen - zijn grote, wereldwijde en zeer trouwe publiek wist op te bouwen.

Cohen was een groot inspirator en ook binnen de muziekwereld zelf was hij een voorbeeld voor artiesten. U2, Sting, Nick Cave en Rufus Wainwright laten zich tot op de dag van vandaag graag inspireren op zijn werk. Zijn bekende Bird on a wire, Chelsea Hotel No. 2, First we take Manhatten & So Long Marianne worden tot op de dag van vandaag nog steeds gedraaid op de radio. Maar ook muzikale vertolkingen van door Jeff Buckley (Hallelujah), Herman van Veen (Suzanne), Joe Cocker (Bird on a Wire) zorgde er voor dat zijn muziek geluisterd bleef.

Een muzikaal eerbetoon aan deze artiest kon dan ook niet uitblijven en vorig jaar sloeg de band Vast Countenance samen met hun muzikale vrienden de handen in een. Dit resulteerde in de onverwacht succesvolle productie “Leonard Cohen – I’m Your Fan”. Bij dit concert zijn er zowel zitplaatsen als staplaatsen in de zaal. Mocht u een zitplaats willen reserveren dan kan dit door een mail te sturen aan productie@p3purmerend.nl , dit kan tot donderdag 5 april 2018.

Zondag 8 april 2018, aanvang 19.30 uur, Voorverkoop €16,70 (Primera en website), Deurverkoop €19,70 (kassa P3). Pop- & Cultuurpodium P3, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend. Www.P3purmerend.nl