ZUIDOOSTBEEMSTER - De eerste namen van het festival zijn bekendgemaakt, met optredens van Blanko, Elephant, Wicked Jazz Sounds en Jan 80 Project van de 3JS. Het festival vindt op 6 en 7 juli plaats in de Zuidoostbeemster.


Het veld achter Intratuin wordt omgetoverd tot een kleinschalig festivalterrein. Op zaterdag 6 juli is er een gevarieerd programma. Blanko weet veel aandacht te trekken met zijn energieke, dansbare en stevige nummers, die live altijd uitmonden in een feestje. Hij verkent hierbij de grenzen van rock- en indiemuziek. Met een uitverkochte clubtour, de nodige airplay en het predicaat ‘veelbelovend talent’ uit handen van de Volkskrant, 3voor12 en 3FM, laat de Rotterdamse Indieband Elephant van zich horen. Wicked Jazz Sounds, een iconisch muzikaal platform, staat garant voor een dansbare mix van funk, soul, hiphop, house en jazz. Naast deze grote namen staan ook M. Lucky met alternatieve Indie, progressieve rockband Eurydice, alternatieve Britse poprockband Strangeways en feel-good blue-eyed-soul band George & the Rams op het podium.

Zondag staat traditiegetrouw in het teken van lokaal talent. De 3JS brengen de allergrootste 80’s klassiekers als ‘material girl’, ‘never gonna give you up’, ‘I am still standing’ en vele anderen in hun Jan 80 Project. Op het podium staan dan ook de rete-strakke coverband a Few Dutch and a Welshman, de 10-koppige P3 huisband, The Angry Young Men, singer songwriter Lisa Carmen, surfband Shamehill, Nederpop van Niek + D-streetband en intieme blues van Marcel Kapteijn en the Raindogs.

Voor de kleinsten zijn er op zaterdag en zondag kindervoorstellingen van Hilaria over ‘Het Jaarfeest van Sint Hilarius’, Cirquarium, een reusachtig aquarium met……een compleet “onderwater”-circus! en Hendrik-jan de Stuntman. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot het festival.

Meer informatie www.p3purmerend.nl.