PURMEREND - Het TwaanLab is een moderne werkplaats voor jonge digitale makers van 8 tot 18 jaar dat is gevestigd op de eerste etage van de Bibliotheek Purmerend. Het Twaanlab stopt per 20 mei met de wekelijkse inloop en gaat over op een lidmaatschap. Er wordt gestart met 3 clubjes: De Code club, waarin jonge programmeurs aan de slag gaan met het programmeren van software en hardware. Art Tribe, waar jonge creatievelingen aan de slag kunnen met het leren digitaal ontwerpen in 2D en 3D. En bij de club YouTube Squad leren jonge online tv-makers werken met de magie van het monteren van video's en gaan aan de slag met werken voor en achter de camera.

Vanaf 20 mei start het TwaanLab met de 4-weekse ‘ontdek jouw digitale talent’ kennismakingscursus. In deze cursus maak je in 4 weken kennis met de 3 clubjes en kan je ontdekken welke club het beste bij jou past. Voor deze kennismaking betaal je € 15,- Vanaf 3 september 2018 starten de clubjes officieel. Maar voor de zomervakantie kun je alvast kennismaken en bekijken we welk clubje het beste aansluit bij jouw talenten en belangstelling. Wekelijks krijg je anderhalf uur les waarin je actief leert werken met verschillende programma's en technieken. De host van het TwaanLab is de initiatiefnemer Toine Rohner.

Wil je je inschrijven voor de kennismakingscursus ‘ontdek jouw digitale talent’ of meer informatie over de TwaanLab clubjes? Neem dan een kijkje op www.twaanlab.nl en schrijf je in voor de TwaanLab nieuwsbrief of wordt lid van de TwaanLab Facebookpagina.