PURMEREND - Zie hier het Programma van Filmhuis Purmerend

Le grand bain
Delphine, voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel heeft gehad, traint een groepje mannen van middelbare leeftijd in de kunst van het synchroonzwemmen. De heren zijn van diverse pluimage, maar samen vormen ze een hecht team. Ondanks sceptische reacties besluiten ze voor Frankrijk uit te komen voor het WK. Dit avontuur geeft hen het zelfvertrouwen en plezier in het leven terug. Tragikomische film, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

LE GRAND BAIN is een Franse komische film, geschreven en geregisseerd door Gilles Lellouche.In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze ertoe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.In deze ontroerende Franse tragikomedie schetst filmmaker Lellouche met de nodige humor een beeld van het leven zoals het komt.Deze feelgoodfilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen.
- Le grand bain – Gilles Lellouche, België / Frankrijk, 2018, 122’.

Draaidagen: Dinsdag 27 augustus 2019. Aanvang 13.30 en 20.30 uur. Zaal open resp. 13.30 en 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/330/17/le_grand_bain

30 augustus 2019

God only knows – van Mijke de Jong
Grote zus Doris schiet depressieve Thomas (57) te hulp als hij op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen. Jongere zus Hannah denkt dat het beter is als Thomas professionele hulp zoekt. Zij drieën hebben een diepe emotionele band, maar hun interactie in de dagen daarna levert steeds meer conflicten op. Hun christelijke opvoeding steekt in de passietijd onvermijdelijk daar nog eens bij op.

Nadat de depressieve Thomas (57) op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten. Als zij even niet bezig is met het organiseren van hulp aan vluchtelingen, staat zij permanent klaar voor haar broertje. Hun jongere zus Hannah, die goed aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp zou accepteren. In fragmenten uit oude brieven klinkt de diepe en emotionele band door die tussen Doris, Thomas en Hannah bestaat, maar wanneer ze samen zijn, liggen conflicten voortdurend op de loer. Hun interactie, die in de dagen erna steeds explosiever wordt, is venijnig en hartverwarmend, pijnlijk en grappig tegelijk. Onder dit alles sluimert hun christelijke opvoeding, met waarden als opoffering, naastenliefde, lijden en schuld, die in de passietijd onvermijdelijk de kop opsteken.
- God only knows – Mijke de Jong, Nederland, 2019, 78’.

Draaidagen: Vrijdag 30 augustus 2019. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/334/17/god_only_knows

31 augustus 2019

Blaze – van Ethan Hawke
Eerbetoon aan singer-songwriter Blaze Foley, sleutelfiguur in de Texas Outlaw muziekbeweging in de jaren ’70 en ’80. We volgen de zanger in verschillende levensfasen: zijn relatie met Sybil Rosen, met wie hij in een boomhut woonde; de impact van zijn nummers, ook op country-artiesten als Willie Nelson en Merle Haggard; en zijn tragische overlijden op 39-jarige leeftijd. Omdat hij altijd in een pak van duct-tape liep, werd ook zijn kist ermee bedekt.

De kleurrijke singer-songwriter Blaze Foley was een sleutelfiguur in de Texas Outlaw muziekbeweging van de jaren ’70 en ‘80. Woonde in de jaren 1970 een tijd in een boomhut in Georgia samen met zijn vriendin Sybil Rosen. Foley plakte duct--tape op de toppen van zijn cowboylaarzen om de Urban Cowboy-mensen te bespotten met hun zilveren cowboylaarzen. Later maakte hij een pak met duct-tape waarin hij altijd rondliep. Bij zijn begrafenis werd zijn kist door zijn vrienden bedekt met ducttape.Blaze Foley overleed te jong als onbekende muzikant, maar niet zonder country artiesten als Willie Nelson en Merle Haggard te hebben geïnspireerd. De film volgt de zanger in verschillende fases van zijn leven: zijn relatie met Sybil Rosen, de impact van zijn nummers en zijn tragische overlijden op 39-jarige leeftijd. Een liefdevol eerbetoon van regisseur Ethan Hawke aan een haast vergeten countryheld.
- Blaze – Ethan Hawke, Verenigde Staten, 2018, 129’.

GRATIS toegang op vertoon van Vriendenpas!

Draaidagen: Zaterdag 31 augustus 2019. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/333/17/blaze