PURMEREND - Zaterdag 10 december staat het bijzondere acrobatische dansduo Marta & Kim in De Verbeelding. Hun Our Arms Grew Together is een autobiografisch zelfportret van hun liefdesrelatie. In een individualistische maatschappij hebben zij bewust gekozen voor onderlinge afhankelijkheid.

Marta & Kim schetsen een fysieke metafoor van hun relatie. Een intiem en eerlijk, bijna documentair beeld van dat wat normaal gesproken achter gesloten deuren blijft: de sensualiteit en kwetsbaarheid van met zijn tweeën één lichaam vormen. Maar ook de beklemming daarvan: het letterlijk niet kunnen weglopen van elkaar, het loslaten van controle en persoonlijk belang.

Volkskrant*****: “In 2018 wonnen ze de BNG Bank Dansprijs voor hun duet Engel (ook te zien in De Verbeelding, red.) Daarin wisten ze hun verhouding bijna vloeibaar te maken door voortdurend in alle mogelijke lichaamshoudingen op elkaar te balanceren. Nu, in Our Arms Grew Together, doen ze daar nog een prachtig schepje bovenop. Werkelijk alle facetten van een intieme, vertrouwde alsook speelse en weerspannige relatie – professioneel en privé – drukken ze fysiek uit.”

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.