PURMEREND - We leven in een tijd waarin we steeds meer zicht hebben op hoe het er in de wereld aan toegaat. In de media komen aan de lopende band nieuwsberichten en opinies voorbij over brandende kwesties. De een roept nog harder dan de ander en luisteren lijkt moeilijker dan ooit. Over een ding zijn we het eens: verandering is nodig. Maar waar beginnen we? Hoe zet je jouw mening om in daden? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk; bij de burger of bij de politiek?

In Niemand wacht op je kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt. MATZER zet het verlangen naar betrokkenheid en politieke vernieuwing om in een actuele voorstelling. Op een cruciaal moment; in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Tekst: Lot Vekemans, regie: Madeleine Matzer, spel: José Kuijpers, muziek: Helge Slikker

Nagesprek
Matzer denkt dat politici en burgers vaker hetzelfde willen dan dat ze van elkaar weten. Ze organiseren na afloop van elke voorstelling een nagesprek, waarin burgers en politici elkaar daadwerkelijk kunnen ontmoeten en spreken.

Er wordt ingegaan op vragen als: Waar ligt ieders verantwoordelijkheid voor het bijdragen aan een betere samenleving? Is er voldoende speelruimte voor burgers om invloed uit te oefenen op de politiek en/of kunnen die mogelijkheden vergroot worden?

www.matzer.org

N.B. Kaarten voor Theater De Verbeelding zijn NIET TE BESTELLEN BIJ PRIMERA

Maar wel via www.theaterdeverbeelding.nl

Ook vier weken vóór de gewenste voorstelling op de telefonische reserveerlijn 0299 411234