PURMEREND - Choreograaf en danser Mohamed Yusuf Boss heeft met zijn multimediale dansvoorstelling Líx de BNG Bank Dansprijs 2022 gewonnen. Dit betekent voor het eerst dat hij voor de tournee van DansClick 24 de enige winnaar is met deze avondvullende productie.

Deze – ook voor jong publiek – aantrekkelijke voorstelling staat zaterdag 22 oktober in Theater De Verbeelding. DansClick begint altijd met een videoportret van de maker en eindigt met de informele Après Danse.

De Jury: “Alles in zijn werk gaat over delen, als maker en performers onderling, én als maker met zijn publiek. Door samen te werken met muzikanten, dansers, dj’s en andere kunstenaars, groeide deze Somalische Groninger uit tot een spannende naam op het gebied van choreografie.”

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.