ZEEWOLDE - Zaterdag 5 maart 2022 geven Maya Fridman en Marion von Tilzer een avondconcert met als de titel ‘Ten Songs of Change’. En anders is het dit keer zeker. Naast krachtige en sfeervolle nummers op cello en piano kan er worden geluisterd naar zang, gedichten. Als bijzondere verrassing is de Chinese kunstenares Loi Che uitgenodigd, die live kalligrafie kunst gaat maken op de muziek en de teksten.

Voor de muziek heeft Marion von Tilzer zich laten inspireren door de acht trigrammen van de I Tjing, het Chinese boek der veranderingen. De trigrammen staan symbool voor de verschillende verschijningen in de natuur. De acht verschijningen zullen tijdens het optreden live op een grote rol papier worden gekalligrafeerd maar ook voorbijkomen in de muzikale composities. De acht trigrammen zijn zodanig gerangschikt dat de cyclus een compleet etmaal van dag en nacht doorloopt. Von Tilzer voegde hier een proloog en een epiloog aan toe: ‘Het begint met een ochtendlied en eindigt met een slaaplied.

De samenwerking van beide muzikanten die enkele jaren geleden begon, blijkt een erg goede keuze te zijn. De prachtige composities maken goed duidelijk dat zij elkaar prima aanvullen en versterken. Muziek om bij weg te dromen en te mediteren.

‘Marion en ik begrijpen elkaar zonder woorden’, vertelt Fridman. ‘Veel noten staan al op papier, maar er is ook voldoende ruimte voor improvisatie. Ik hoop dat de luisteraars in De Verbeelding, net als wij, hun gedachten los kunnen laten en de muziek echt gaan voelen.’

Bent u toe aan een verrassende avond vol live muziek en kunst? Kom naar De Verbeelding en geniet!

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Verbeelding. Dit concert wordt georganiseerd door stichting QEM in samenwerking met stichting De Verbeelding.

Locatie: De Verbeelding

Datum : 5 maart 2022

Aanvang : 20:00 uur

Ticketprijs: € 20,00 inclusief koffie, thee en een drankje na afloop (de musici blijven na afloop aanwezig om hun album Ten Songs of Change voor u te signeren)