PURMEREND - Zaterdagavond 18 maart staat de Belgische theatermaker Louis Janssens in Theater De Verbeelding met de voorstelling Serenade, een muzikale ode aan de liefde in al haar facetten.

Geïnspireerd door Franz Schuberts’ liedcyclus Schwanengesang (1828), gecomponeerd in bed vlak voor hij stierf, verbeeldt Louis Janssens ons een nacht waarin allerlei verhalen, liederen en teksten samenkomen. ‘Tussen de liederen van Schubert in weeft Janssens – zingend, spelend, vertalend, mimend – zijn eigen soms hilarische anekdotes, zijn eigen liederen van liefde, leven en dood: van Céline Dion over Mozart tot Liesbeth List. Die laatste is een onbetwistbaar hoogtepunt.’

‘Serenade is egodocument en collage ineen, een intiem portret van een extraverte jonge kunstenaar, die romantiek niet schuwt.’

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten.

Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.