PURMEREND - Het nieuwe jaar wordt op zondag 8 januari in het Poppodium P3 ingeluid met een gratis nieuwjaarsfestival met meer dan 25 optredens van verschillende bandjes en artiesten uit de regio Waterland. Singer-songwriters, rap, jazz, indie, rock, blues, metal, alle genres kun je deze middag en avond zien in de verschillende zalen.


Campfire weet als geen ander het muzikale vuurtje op te stoken met nummers in een campfirejasje. Ook Marcel Kapteijn & the Raindogs zijn van de partij en brengen intieme songs en rauwe blues. Surfband Stories from Shamehill laat het zonnetje schijnen met reverb doordrenkte, ongepolijste sound. De groovy en melodieuze songs, een combinatie van rock met funk, pop en elektro, van Noble Savage grijpen je bij de strot. Tully Monster verzorgt een energieke liveshow met invloeden van grunge, new wave, indie en postpunk. Het optreden van Jazz#Tag is een feest voor liefhebbers van eigentijdse jazz en fusionmuziek.

De singer-songwriters Roy de Smet, Jacob D. Edward, Patrick Oxsener en Niels Buijs brengen slechts gewapend met een gitaar de mooiste folk-, en indieliedjes. Verwacht dichtende woordkunst en storytelling van het hiphop collectief Kompas, Engelstalige diepgaande rap van KVBA en maatschappelijk kritische rap gecombineerd met country, rock van B3/Henk.

Jam zorgt voor een vrolijk optreden met een repertoire van country, ska, gipsy blues en flamenco. Ook bij rock & rollband a Few Dutch and a Welshmen spat de lol ervan af. De door Americana-geïnspireerde popartiest Loes Fabienne brengt catchy en elegante liedjes.

Voetjes van de vloer dat kan! met Serious Fun met dansbare meezingers, rock en roll en powerpop van The Cruz & the Dukes of Harlem of liever op de Rhythm & Blues van Ted Boss & the Remains of Bryan Richard.

Natuurlijk zijn er ook de nodige coverbandjes. Kom Headbangen bij de Metalbandjes Sick Sabbath en Ties that bind. Deep Down Elctric speelt Morphine en Moods zet de ultieme Pink Floyd ervaring neer.

Het gratis Nieuwjaarsfestival belooft een fantastische start te worden van het muzikale nieuwe jaar met meer dan 25 optredens van verschillende bandjes en artiesten uit de regio Waterland.

Datum: zondag 8 januari
Tijd: 13.30-21.00 uur
Entree: gratis
Informatie: P3purmerend.nl